Holmefjord i nærheten av Fusa utenfor Bergen

TØNNEGARDEN

Kunsten å laga tønner er utdøende, men på Tønnegarden er det storproduksjon. I nytt verksted tilbyr bøkkeren omvisning i tønnefabrikken. Her får du se håndverkeren i arbeid og en unik innføring i bøkkerkunsten.

Kunsten å laga tønner

TØNNEGARDEN

Kunnskap og håndverk har blitt overført fra slekt til slekt og nå er det 5. generasjon, Jostein og Oddvar, som produserer tønner og holder liv i den gamle tradisjonen.

Når du besøker Tønnegarden fristes det også med tradisjonsmat som rauddravle, bløytelefser og annet godt. Melken kommer fra egne kuer som blir benyttet i både melk- og kjøttproduksjon. Frisk luft og mye godt gress, gir den beste melken og et smakfullt kjøtt.

Tønna vert ikkje lenger berre nytta til tradisjonelt bruk. I dag er det mange som vil ha tønner heime eller i eit maritimt miljø, både som innreiing og praktisk bruk, for eksempel til å samle regnvatn eller til oppbevaring

TØNNEGARDEN

Samnøyvegen 60
5642 Holmefjord

Telefon

Kjøkken:
91 99 30 40
Tønner:
97 11 11 53

E-post

post@tonnegarden.no

Åpningstid

Man – Fre:
09.00 – 16.00
(ellers etter avtale)

Tønner

Femte generasjon

Se hvordan tønner produseres

Tønner

© 2020 – ÉCONOMUSÉE | Webdesign Visual Boost